Missa inte specialpriset!

Hur blir man en bättre ledare i skolan?

Du har väl inte missat att vi har ett brett utbud av kurser även för rektorer, arbetslagsledare, förstelärare och alla andra som driver pedagogisk utveckling?

En nyhet för i år är våran Processledarutbildning där du får verktyg och metoder för att driva en undervisningsnära skolutveckling.

Här hittar du:
Ledarskapskurser
Ledarskapskonferenser
Ledarskapsböcker

Pojken med extra allt - ett unikt inifrånperspektiv

Har du någonsin undrat hur det är att vara den i skolan alla pratar om? Hur det känns att vara den som skriker och bråkar?

Kunskaperna om npf ökar, men att se de bakomliggande orsakerna till ett beteende, varför eleverna gör som de gör, är ofta svårt. Alexander Skytte berättar om egna erfarenheter från en turbulent skolgång och reflekterar över hur vi som lärare kan möta elever som honom själv. Lär mer om hur vi kan göra skoldagen lite bättre för elever med npf.

Boka en inspirationsföreläsning med Alexander Skytte till hela skolan>>
Köp Alexanders bok Pojken med extra allt - hur lärare kan möta adhd och autism>>

Flera spännande nyheter från Lärarförlaget

Du har förmodligen inte missat – Maria Wimans Första tiden som lärare. En utmärkt gåva till dig själv eller en ny kollega på jobbet. En riktigt bra och hyllad bok. Lättläst och relevant.

Två nya ledarskapsböcker som vi vill tipsa om är Lärardriven skolutveckling och Lärande ledarskap.

Lärande ledarskap är skriven av två norska forskare som satt Viviane Robinsons forskning om lärande ledarskap i en skandinavisk kontext. De visar på hur rektorer kan tillämpa ett lärande ledarskap för att utveckla en professionell lärandekultur. Viviane Robinson har själv skrivit två kapitel. Mycket läsvärd!

Är du redo att testa vår uppdragsfortbildning?

Du känner väl till att alla kurser på vårt kursprogram kan även genomföras på plats på er skola? Uppdragsfortbildning är ett flexibel och prisvärt sätt att utvecklas i grupp tillsammans med sina kollegor. Vi startar i ert nuläge och arbetar mot era mål.

Kontakta vår fortbildningsrådgivare Evert Norberg. Berätta vilka utmaningar ni har och vad ni skulle vilja bli bättre på. Evert matchar er med rätt fortbildare och du får en skriftlig offert. Du når Evert på 070-850 48 03  och evert.norberg@lararfortbildning.se.

Uppdragsfortbildning speciellt för grundskolan>>