Differentierad undervisning

– inkluderande och effektiv undervisning

Lär dig att:

  • Planera för en differentierad undervisning
  • Arbeta differentierat i klassrummet
  • Förbättra, bearbeta och utvärdera undervisningen

Är du en av många lärare som känner att tiden inte alltid räcker till för både planering, genomförande och utvärdering av undervisning? Är du en av många lärare som känner att alla elever inte alltid hänger med? Tanken på att inkludera alla kan låta stressig och tidskrävande. Med hjälp av en undervisning som är differentierad sparar du tid och utvecklar elevers lärande på deras nivå. Låter det enkelt? Faktum är att det är enkelt. Kursen leder dig genom planering, genomförande och utvärdering av undervisning med handfasta tips på hur du kan börja differentiera din undervisning redan idag! 

Under kursen undersöker vi följande frågor…
Kan även bokas som uppdrag, dvs internutbildning där kursledaren kommer till er

Hur planerar du en differentierad undervisning?

För att främja elevers lärande behövs en tydlig och välplanerad undervisning. När du skapar en differentierad undervisning gynnar du inte bara eleverna utan effektiviserar din egen arbetstid och hinner med mer. I lugn och ro kan du ta dig igenom ett projekt, från planering till avslut och utvärdering. Du får under kursen exempel på hur en differentierad lektionsplanering kan se ut och får även tillfälle att själv börja skapa din egen planering.

Hur arbetar du differentierat i klassrummet?

Mycket går att planera men inte allt. Vi behöver utveckla ett differentierat förhållningssätt för att kunna bemöta elever i klassrummet också. Hur börjar du din lektion på ett differentierat sätt? Och avslutar? Tydliga strukturer främjar lärande och skapar trygghet men i en differentierad undervisning ska du också vara beredd på att kunna variera undervisningen i klassrummet. Hur går variation och struktur ihop egentligen? Kursen ger dig kunskap om hur detta kan gå till samt hur du kan använda olika resurser i klassrummet för en mer differentierad undervisning.

Hur förbättrar, bearbetar och utvärderar du undervisningen?

Undervisning är en föränderlig process. Den behöver servas med jämna mellanrum för att kunna passa alla elever. Har jag alla med mig? Uppfylldes lektionsmålet? Hur fungerar grupparbetet? Under dagen får du med dig verktyg till undervisningsservicen!

Målgrupp

Lärare och rektorer i grundskolan.

Genomförande

Fortbildningen är praktisk och lektionsnära, full med konkreta exempel och verktyg som passar flera årskurser.

Vår pedagogiska idé - vi startar lärandet med en fråga

För att svara på en fråga behöver vi tänka och vi behöver tänka för att lära oss

Därför är det här med frågor extra spännande. Våra kurser tar sin utgångspunkt i de tre klassiska frågorna vad, varför och hur? Som grund har vi våra styrdokument och aktuell forskning men det är först när vi omsätter den kunskapen i en användbar praktik som det gör skillnad. Det är här våra fortbildare kommer in med sin erfarenhet och det grundläggande målet är att våra kurser ska besvara frågan Hur gör vi för att få det att fungera i praktiken?

Kursen varvar teoripass med reflektioner och gruppövningar. Som kursdeltagare har du möjlighet att ställa frågor och få svar. Du kommer att få en mängd tips, idéer och inspiration att prova på nya arbetssätt. Vi vill att du ska kunna använda dina nya kunskaper redan dagen efter kursen och att det du lär dig kommer att göra skillnad för din undervisning och dina elever.

Kontaktpersoner

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor.

Välj kurstillfälle

Stockholm, 14 november 2023
Kl 9.00-16.30 | 3 750 kr ex moms
Boka kursplatser
Malmö, 22 november 2023
09.00 - 16.30 | 3 750 kr exkl moms
Boka kursplatser
DIGITAL KURS, 24 november 2023
Kl 9.00-15.30 | 3 350 kr ex moms
Boka kursplatser
Göteborg, 14 mars 2024
Kl 9.00-16.30 | 3 750 kr ex moms
BOKAS NU!
DIGITAL KURS, 10 april 2024
Kl 9.00-15.30 | 3 350 kr ex moms
BOKA!

Din bok har lagts till i varukorgen

 

 

Kan även bokas som uppdrag, dvs internutbildning där kursledaren kommer till er

Vill du att kursledaren håller en skräddarsydd kurs speciellt för er på din arbetsplats?
Fyll i en intresseanmälan >>

 

 

Nöjd

Går att boka med grupprabatt

Är ni 10 eller fler på arbetsplatsen som planerar fortbildning under kommande året? Använd vår grupprabatt!

Läs mer här >>

Dela med dina kollegor!