Instruktioner för att ladda ner programvaror

Detta gäller er som deltar i våra workshops
Det är viktigt att ni laddar ner och aktiverar programvarorna TI-Nspire CAS och GeoGebra Classic innan fortbildningsdagen!

Om du inte redan har programvaran TI-Nspire CAS, vill vi tipsa om att du kostnadsfritt får en licens av programmet genom att fylla i ett formulär från Texas Instruments, via länken nedan: 
>> Länk till formulär
När det är gjort, kommer du direkt att få ett mejl från Texas Instruments som innehåller en licenskod och en länk där du kan ladda ner programmet.
Instruktioner för att ladda ner och aktivera programvara finns som pdf, länk till höger


Ladda ned GeoGebra Classic
för PC här: 
eller för Mac här:
Om du har något annat så välj alternativ här: 

Observera att "Classic"-vesionen fortfarande är stabilare än "Math calculators"-versionen om du har en dator (PC/Mac). För iPads och surfplattor finns bara "Math Calculators"-versionen. Båda dessa versioner har samma funktionalitet, men lite olika utseende. "Classic" ser ut som ett traditionellt datorprogram och det är den versionen jag kommer att använda. "Math Calculators"-versionen är identisk på dator/platta/webb (men fortfarande lite buggig ibland på dator). 

Om GeoGebra: GeoGebra är ett gratis matematiklaboratorium där du lätt kan undersöka och leka med alla olika aspekter av matematiken. Du kan skapa dynamiska geometriska konstruktioner, undersöka hur grafer reagerar då parametrar ändras, skapa kalkylblad kopplade till konstruktioner och grafer, undersöka algebra symboliskt och dynamiskt, bygga modeller, lösa ekvationer, göra analyser och undersökningar, programmera m.m. Allt detta kan sparas både lokalt och på nätet samt delas med din klass och andra. Du kan lätt förvandla en elevundersökning till en app som går att köra i telefonens webbläsare. Du kan på nätet komplettera dina konstruktioner och appar med text, bild och video till hela böcker

Introduktion till GeoGebra finns som pdf, länk till höger