Likheter och olikheter

– kreativitetsskapande i studie- och yrkesvägledningen
Vi kommer att få ta del av forskning runt hur genus påverkar yrkesval och reflektera över hur vi kan jobba för att stärka elevens egna val. 
Vägledarkalendariets konferenser ingår i abonnemanget, men går även att boka separat. (OBS! Frukostmötet går ej att boka separat!)

Om konferensen

Vi kommer att få ta del av forskning runt hur genus påverkar yrkesval och reflektera över hur vi kan jobba för att stärka elevens egna val. Det är ett aktuellt område för utveckling av metoder enligt regeringen som ger extra stöd för att verka för likvärdighet. Vi får även en arbetsgivarorganisations bild av hur det ser ut på arbetsplatserna och vad de gör för att skapa likvärdighet.

Vi får höra om en kommuns arbete med att stärka och utveckla studie- och yrkesvägledning på alla utbildningsnivåer, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Hur de har löst allt ifrån organisatoriska frågor, samarbetsvägar till det konkreta arbetet med eleverna. Du får praktiska goda exempel. Du får även höra om hur en studie- och yrkesvägledares arbetar på särskolan.

Målgrupp

Studie- och yrkesvägledare

Föreläsare

Information om våra föreläsare presenteras löpande.

Kontaktpersoner

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor.

Konferenskoordinator

Monica Franc

Välj konferensort!

Stockholm, 20 september 2018
09.00-15-30 | 2 500 kr ex moms
Boka