Frågor och svar

Här listar vi vanliga frågor och svar.
Saknar du någon fråga?

Kontakta oss så svarar vi dig.

Med anledning av smittläget
Lärarfortbildning följer löpande den information och riktlinjer som Folkhälsomyndigheten ger. Just nu finns inga restriktioner i den storleksordning som våra kurser och konferenser är och vi räknar därför med att genomföra dem som planerat. Vi följer noggrant utvecklingen och uppdaterar oss dagligen på förhållningsregler och restriktioner. Kommer det andra direktiv ändrar vi oss naturligtvis. Läs mer under Corona.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Alla våra kurser är heldagsutbildningar med utgångspunkt i läroplaner, aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Här träffar du och byter erfarenheter med deltagare från olika delar av landet. Vi tar emot max 30 deltagare per kurs och efter genomförd fortbildning erhåller du ett kursintyg.

En digital kurs ger dig samma fortbildning som om du är på plats fysiskt. Du interagerar med kursledaren och de övriga deltagarna via din dator, surfplatta eller telefon.

Ca en vecka innan kursen får du länken till det digitala kursrummet i ett mail samt information om hur du ansluter.

Det du behöver tänka på är att ha en stabil nätverksanslutning samt att internet explorer inte är kompatibelt med denna lösning. Använd istället exempelvis Google Chrome, Fire fox eller Safari.  

På våra konferenser har du möjlighet att lyssna på många intressanta föreläsare och den senaste forskningen. Alla konferenser är heldagar, där lunch och fika ingår. Deltagarantalet varierar mellan 100-300.

En livesänd digital konferens innebär att du följer föreläsningarna från konferensen från din dator, surfplatta eller telefon. Du kan ställa frågor till fortbildaren och interagera till viss del med övriga deltagare via chatt.

Ca en vecka innan konferensen får du länken till det digitala konferensrummet i ett mail samt information om hur du ansluter.

Det du behöver tänka på är att ha en stabil nätverksanslutning samt att internet explorer inte är kompatibelt med denna lösning. Använd istället exempelvis Google Chrome, Fire fox eller Safari

Uppdragsfortbildning är en fortbildning som ni väljer och som vi håller för er, hos er. Vi fortbildar såväl större som mindre grupper: arbetslag, ämneslag, ledningsgrupper, hela arbetsplatser och kommuner. Målet är att ni ska få ny kunskap och möjlighet att utveckla en gemensam förståelse tillsammans. Vi arbetar i process för att utveckla nya sätt att arbeta på utifrån era förutsättningar. Våra utbildare reser över hela landet - ni väljer plats.
Kurs- och konferensanmälan bör ske 4 veckor innan kursstart. I mån av plats kan vi ta in senare anmälningar.

Så länge det finns platser kvar kan du anmäla dig via webben. När det bara finns ett fåtal platser kvar uppmanas du istället ringa till oss för anmälan. Är fortbildningen fullsatt framgår också detta. All information finns vid respektive fortbildning på webben.

Vi skickar en faktura. Alla priser som anges på webbplatsen är exkl moms. Logi ingår inte och bokas separat av respektive deltagare.
Vi bjuder på lunch samt för- och eftermiddagsfika på alla våra kurser och konferenser. Detta gäller dock inte Vägledarkalendariet.
Eventuell specialkost fyller du i när du gör din anmälan. Du är alltid välkommen att kontakta oss.

Vi skickar bekräftelserna senast 2 veckor innan fortbildningsdagen. Saknar du bekräftelse kan det bero på att vi har fel mailadress till dig eller att den hamnat i din skräppost. Om vi saknar din mailadress postar vi din bekräftelse i ett brev. Du kan alltid ta kontakt med oss för att få hjälp. 

Anmälan är bindande men vid förhinder går det naturligtvis bra att överlåta kursplatsen till annan person på din arbetsplats.
Självklart. Hör av dig till oss så hjälper vi dig.
Blir en kurs eller konferens inställd meddelas du detta senast 2 veckor innan. Har du betalat kurs- eller konferensavgiften återbetalas denna.

Kontakta oss