Anpassad grund- och gymnasieskola
Den anpassade grundskolan av Denice Sverla

Den anpassade grundskolan är namnet

Den anpassade grundskolan är inte bara det nya namnet på fd särskolan, utan även namnet på en ny bok med ambitionen att lyfta lärandet i den anpassade grundskolan. Boken är skriven av Denice Sverla, biträdande rektor på Ekerö. Denice är legitimerad speciallärare mot intellektuell funktionsnedsättning och biträdande rektor på Ekerö. Hon har fått motta flera utmärkelser senaste åren: Demokratipriset 2021 och Årets inspiratör 2019

Är du nyfiken på Denice så kan du också kika på det webbinar hon höll tidigare i år>>

Marie Nilsson Nordfors - fortbildare

Marie Nilsson Nordfors leder nya kursen i höst

Marie är en av våra mest erfarna fortbildare inom den anpassade grundskolan. Hon är dessutom specialpedagog, förstelärare, författare och läromedelsutvecklare. I höst leder hon den nya öppna kursen Lärandet drivkrafter, men du kan också boka henne till era interna utbildningsdagar inom flera områden.

Marie Nilsson Nordfors specialområden är:

Vi erbjuder nöjd-kund-garanti på alla våra uppdragsfortbildningar, dvs när fortbildaren kommer till er. Kontakta Evert Norberg, evert.norberg@lararfortbildning.se, för mer information och bokning.

Eva Jacobsson och Marcus Jonasson fortbildare

Eva och Marcus hjälper er på vägen mot nya mål

Eva Jacobsson och Marcus Jonasson är två av våra fortbildare som har den anpassade skolan som specialitet. De håller kurser, men fortbildar även gärna på plats hos er ute på skolan. De stöttar er internutbildning och ert kollegiala lärande helt enkelt.

Marcus specialområden är bedömning, tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande bl a.

Evas specialområden är lågaffektivt bemötande. Eva håller också en grundkurs för dig som arbetar i den anpassade grund- och gymnasieskolan och vill få kunskap och verktyg för att bemöta elever med en intellektuell funktionsnedsättning på ett bra sätt.

Hör av dig till Evert Norberg på evert.norberg@lararfortbildning.se om du funderar på att förstärka ert kollegiala lärande med en fortbildare, föreläsare eller processledare. Vi skräddarsyr så att det passar er, men kika gärna på våra olika paket som du kan utgå ifrån. De hittar du här>>

Digilogt - en härlig mix av analogt och digitalt lärande

NYHET 2023: Nu har du möjlighet att boka en 3-timmars inspirationsföreläsning med specialläraren och IKT-pedagogen Helen Larsson till din skola. En föreläsning där hon berättar hur det digiloga arbetssättet ger både varierande, motiverande och inkluderande undervisning. Läs mer om inspirationsföreläsningen

Helen Larsson, välkänd från instagramkontot Mitt digiloga klassrum, och andrapristagare i Guldäpplet 2021, har givit ut sin första bok om det digiloga lärandet. Den handlar om ett sätt att undervisa som ger alla elever möjligheten att få vara sitt unika jag. Boken heter Det digiloga klassrummet. En bok med nya inspirerande tankar om hur du kombinerar det analoga och digitala lärandet på ett sätt som ger mervärde för eleverna.

Dela med dina kollegor!