Fortbildning för dig som arbetar i gymnasieskola

Gå på kurs i höst!

Det var många som blev utan fortbildning i våras på grund av det kaos som Coronapandemin skapade för oss alla. Men nu är vi laddade för en ny termin och har ett fullspäckat kursprogram. För säkerhets skull erbjuder vi nu två alternativ: både fysiska kurser i liten grupp med max 30 deltagare och digitala kurser som du kan gå hemifrån.

Eftersom många redan anmält sig så vill vi uppmana alla intresserade att inte vänta för länge med sin anmälan. Vi har som sagt endast 30 platser per kurstillfälle.

Ta hand om dig och hoppas vi ses i höst!

Läs mer om våra kurser

Konferens för specialpedagoger och speciallärare

Uppdrag: specialpedagogik

Passa på att fylla på verktygslådan med användbara specialpedagogiska metoder och verktyg! Välkommen till konferensen för specialpedagoger och speciallärare. Som utgångspunkt för programmet har vi haft två ingångar: Temat Det främjande och förebyggande arbetet samt ledorden Inspirera, Reflektera och Diskutera. Vi vill bjuda in dig till en mötesplats utöver det vanliga.

Ta del av forskning kring Positiv psykologi, lär dig mer om hur du kan gå från akut åtgärdande till förebyggande och främjande insatser samt utveckla dig som ledare och bli bättre på att leda även i motstånd och konflikter. Inspireras av våra föreläsare Petri Partanen, Anna Bengtsson, Åse Fagerlund och Lars Gustafsson. Missa inte heller möjligheten att  få testa det organisationsutvecklande spelet ”Jakten på den specialpedagogiska kompetensen”.

Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Blir du själv sjuk så kan platsen avbokas utan kostnad 1 månad före konferensdatum eller överlåtas till en kollega.

Varmt välkommen!

Läs mer om konferensen i Göteborg 10 nov

Undervisningsdesign och klassrumsledarskap

Intresset är fortfarande stort för förra årets efterfrågade nyhet. Du hittar den både på kursprogrammet och att beställa som uppdragsfortbildning om 1-3 dagar på skolan.

Framgångsrika lärare – hur gör de egentligen?
 
Vad är det som gör en lärare till en riktigt bra lärare? En som skapar engagemang i lärandet, lockar fram och behåller motivationen hos sina elever, som stöttar sina elever till goda skolresultat och som har harmoni och studiero i sitt klassrum. Och som är nöjd över sin egen arbetssituation...

Fortbildningens innehåll:
• Klassrumsledarskap i praktiken baserat på framgångsfaktorerna
• Så skapar vi lektionsdesign som problematiserar och föder reflektion
• Hur använder vi relationsforskning i vår lärarvardag?

Nu hittar du Lärarförlagets böcker även hos oss!

Premiär för Lärarförlagets böcker på lärarfortbildning.se

Visste du att Lärarförlaget ger ut böcker skrivna för lärare av lärare? Vi är extra glada att nu kunna presentera även Lärarförlagets utbud av böcker här. Bland de populära titlarna hittar du även våra fortbildare Tuija Lehtinen & Jenny Jakobsson Lundin med Psykologi för klassrummet och Anders Thoresson med Skolan i en digital omvärld samt Mötet med texten av Jenny Edvardsson.

Till böckerna

Förstelärarnas rikskonferens 2020. Nya datum ger nya chanser att gå på konferens!

Med anledning av Coronavirusets framfart så har vi beslutat att ge alla förstelärare nya chanser att delta på de konferenser som var planerade i april och maj.

Skräddarsydd fortbildning som knyter an direkt till förstelärarens specifika uppdrag. Förstelärarnas rikskonferens 2020 handlar det om att leda lärande – i klassrummet och bland kollegor. Lär dig mer om kooperativt lärande, undervisningsdesign och det kollegiala lärandet.

Året konferens leds av de erfarna processledarna och förstelärarna Jesper Grönlund och Marie Mattson från Fridaskolan i Uddevalla. Speciellt inbjuden är Niklas Fohlin, välkänd guru inom kooperativt lärande. Välkommen till Malmö 9 oktober eller Stockholm 16 oktober!

Läs mer om konferensen i Malmö och Stockholm

Digitalisering – förändrar skolan och ställer nya krav

Källkritik, digitala fotspår, kryptering, algoritmer, big data och digitalt självförsvar, det räcker inte längre att bara ha ett "digitalt ytflyt". Vi behöver utmana vår nyfikenhet rejält om vi ska vara rustade att greppa skolans digitala uppdrag. 
Anders Thoressons föreläsning har fokus på skolans uppdrag i ett digitalt samhälle snarare än digitala verktyg i undervisningen. Under två timmar sätter vi digitaliseringen, hur den kan påverka oss och vice versa, i ett bredare sammanhang.

Läs mer

Kontakta mig

Jag hjälper dig gärna med dina frågor om uppdragsfortbildning.

Fortbildningsrådgivare

Jonas Gille