Fortbildning för dig inom fritidshem

Våra utbildningar för dig som arbetar i fritidshem hjälper dig att skapa fritidshem som ger eleverna plats för lek, utveckling och en meningsfull fritid. Här hittar du utbildningar som fördjupar sig i uppdraget eller fokuserar på exempelvis relationskompetens och lärmiljö helt utifrån fritidshemmets perspektiv. Vår ambition är alltid att visa på hur forskning kan omsättas i praktiken och ge verktyg att börja använda direkt. Därför är våra utbildningar alltid verksamhetsnära och leds av legitimerade lärare, specialpedagoger och skolledare.

Fritidshemmets och skolans relationsarbete

Fritidshemmets och skolans relationsarbete

Så tar du relationsarbetet till nästa nivå

Betydelsen av goda relationer är alla inom skolans värld överens om. Men hur utvecklar vi ett relationsarbete? Den här boken av synliggör och sätter ord på relation mellan elev och lärare genom exempel från praktik och forskning.

Det är praktikern Johan Lundström som berättar och forskaren Anna-Carin Bredmar som reflekterar. En mycket lyckad kombination. Reflektionsfrågor till bokcirkel finns för nedladdning. Läs mer om Fritidshemmets och skolans relationsarbete här.>>

Rektor går på kurs utan extra kostnad

Rektor går med gratis på kurser för fritidshem! Använd koden: rektor gratis vid anmälan. 
*Gäller vid bokning av minst en deltagare, i mån av plats, endast för endagskurser på fritidshemmets utbud.

Kurser för dig som arbetar i fritidshem

Föreläsning: Samverkan mellan fritidshem och skola

Har ni på er skola också pratat om att samverka bättre mellan skola och fritidshem men inte riktigt kommit i mål? Vi har en gemensam läroplan och olika mål utifrån våra yrkesroller. Vi har också gemensamma uppdrag och vi skulle kunna dra nytta av varandras olika kompetenser på ett helt annat sätt än vad många för idag. Arbeta smartare så att det blir en win-win, helt enkelt. 

Ta första steget för en samverkan där skola och fritidshem tillsammans förbättrar måluppfyllelsen genom att boka denna föreläsning till er skola.

Efter föreläsningen kan ni välja att komplettera med fördjupningsdagar där vi arbetar tillsammans i process utifrån ert nuläge mot målbilden. Läs mer om Samverkan - skola och fritidshem

Boka kurser direkt till er skola - online/på plats

Du känner väl till att alla kurser kan genomföras på plats på er skola? Uppdragsfortbildning är ett flexibel och prisvärt sätt att utvecklas i grupp tillsammans med sina kollegor. Vi startar i ert nuläge och arbetar mot era mål.

Kontakta vår fortbildningsrådgivare Evert Norberg. Berätta vilka utmaningar ni har och vad ni skulle vilja bli bättre på. Evert matchar er med rätt fortbildare och du får en skriftlig offert. Du når Evert på 070-850 48 03 och evert.norberg@lararfortbildning.se

Uppdragsfortbildning speciellt för fritidshem