Fortbildning för dig som arbetar i fritidshem

Gå på kurs i höst!

Det var många som blev utan fortbildning i våras på grund av det kaos som Coronapandemin skapade för oss alla. Men nu är vi laddade för en ny termin och har ett fullspäckat kursprogram. För säkerhets skull erbjuder vi nu två alternativ: både fysiska kurser i liten grupp med max 30 deltagare och digitala kurser som du kan gå hemifrån.

Eftersom många redan anmält sig så vill vi uppmana alla intresserade att inte vänta för länge med sin anmälan. Vi har som sagt endast 30 platser per kurstillfälle.

Ta hand om dig och hoppas vi ses i höst!

Läs mer om våra kurser

David Edfeldt, Mark Siegbahn och Helena Elvstrand föreläser på rikskonferensen

Programmet till Fritidshemmens rikskonferens 2020 är klart. Efter förra årets succé med jättefina betyg och omdömen från deltagare runtom i hela landet så är det med glädje vi hälsar både nya och gamla deltagare välkomna till årets konferens. Programmet tar sin utgångspunkt i frågor kring elevens lärande, välmående och sociala relationer. Extra nyfikna är vi på hur vi kan jobba för att utforma och leda ett fritidspedagogiskt tänk kring elevens hela skoldag. Beteendedesign och tydliggörande pedagogik är exempel på kraftfulla verktyg vi får lära mer om.

Vi är stolta över att kunna presentera en härlig mix av efterfrågade och välkända profiler och erkänt skickliga fritidshemslärare och rektorer. Du kommer att få med dig både konkreta arbetssätt och massor av inspiration hem till din egen verksamhet. I höst kommer vi genomföra Fritidshemmen rikskonferens för 13:e året i rad och du är varmt välkommen att vara med. 

Missa inte era rabatter – anmäl er nu!
• Du får boken "Fritidspedagogiskt lärande" av Jonas Wallman m fl som bonus när du anmäler dig före 5 oktober.
• 4+ erbjudandet = rektor går gratis vid anmälan av minst fyra lärare 

För allas trygghet så kommer vi även att erbjuda digital konferenser i höst!
Varmt välkommen!


Läs mer om Fritidshemmens rikskonferens

Nu hittar du Lärarförlagets böcker även hos oss!

Nu är det premiär för Lärarförlagets böcker på lärarfortbildning.se

Pojken med extra allt är en av årets spännande nyheter. Författare är fritidshemsprofilen Alexander Skytte.  Den och t ex Fritidspedagogiskt lärande med vår fortbildare Jonas Wallman som redaktör och medförfattare hittar du i Lärarförlagets utbud för lärare i fritidshem. Kolla även in Slöjd i en digital skola, boken innehåller flera inspirerande exempel på hur digitala verktyg och teknik kan användas i undervisningen. Böckerna är skrivna av lärare för lärare. Välkommen att ta en titt och beställ böcker här!

Till böckerna

Rektor går på kurs utan extra kostnad

Rektor går gratis på kurs för fritidshem med minst en betalande fritidslärare/pedagog. Använd koden: rektor gratis när du anmäler dig och en av dina medarbetare till någon av våra kurser för fritidshem.
 
*Erbjudandet gäller under höstterminen 2020, i mån av plats. Endast giltigt för fritidshemmets kurser, vid minst en betalande deltagare. Gäller för 1-dagskurser. 

Inspirationsföreläsning: Samverkan - skola och fritidshem

Magnus Arvidsson är en rektor som arbetar strukturerat och medvetet för alla elevers måluppfyllelse. I denna inspirationsföreläsning går Magnus in på hur skola och fritidshem kan samverka för en förbättrad måluppfyllelse hos våra elever.

Läs mer om inspirationsföreläsningen

Uppdragsfortbildning - när vi fortbildar på plats hos er!

Vid sidan av vår kurs- och konferensverksamhet så erbjuder vi uppdragsfortbildning. Våra fortbildare reser över hela landet och genomför kundanpassad fortbildning där målet är att ni ska få möjlighet att utveckla en gemensam förståelse tillsammans. När vi arbetar i process utvecklar vi nya sätt att arbeta på utifrån era förutsättningar. 

Välj bland våra fortbildares färdiga paket under rubriken Paketera! eller skapa er egen fortbildningar dag med våra moduler under rubriken Modulera! Den tredje uppdragsformen, Preparera!, är till för er som fått nedslag av Skolinspektionen eller har ett besök inplanerat.