Fortbildning för dig som arbetar i grundskola

Konferens 2021: Studiero i praktiken

Ni kämpar för att skapa god undervisning och se varje elev och dennes behov, men trots höga ambitioner och tydliga strukturer så känns det ibland stökigt och rörigt i klassrummet. Känns situationen igen?

Boka en plats på konferensen Studiero i praktiken och få stöd, inspiration och kompetensutveckling som ger ökad arbetsro för såväl elever som lärare. Möt bland andra Malin Valsö som pratar om hur möblering kan skapa ett lugnare klassrum, Åsa Hirsch som föreläser om hur ni skapar goda relationer och behåller dem för att på så vis nå en ökad studiero.
Vi ses på plats i Stockholm 17 mars 2021 - vi sänder även live digitalt!

Läs mer om konferensen

Är du redo att testa vår uppdragsfortbildning?

Fortbildning på plats eller digitalt? Kurs eller konferens? Det finns mycket att välja på.

Ett alternativ som alltid lovordas är uppdragsfortbildning. Alla på skolan får höra samma sak. Diskussioner och reflektioner blir naturligt verksamhetsnära och som utgångspunkt för hela upplägget ligger ert nuläge och era mål.

Uppdragsfortbildning finns i flera former. Varför inte göra som flera andra skolor och kommuner, skapa en röd tråd över flera studiedagar med hjälp av våra fortbildningar och fortbildare. På plats och/eller på distans. Men oavsett vad ni väljer så gäller vår ”nöjd-kund-garanti”.

Hör av dig till Evert!
Kontakta Evert Norberg Karkulahti som är fortbildningsrådgivare med grundskolan som specialitet. Berätta vilka utmaningar ni har och vad ni skulle vilja bli bättre på. Evert matchar er med en kunnig fortbildare och skickar en skriftlig offert. Du når Evert på 0708-66 54 och evert.norberg@lararfortbildning.se.

Mer om uppdragsfortbildning

Konferens för specialpedagoger och speciallärare

Uppdrag: specialpedagogik

Passa på att fylla på verktygslådan med användbara specialpedagogiska metoder och verktyg! Välkommen till konferensen för specialpedagoger och speciallärare. Som utgångspunkt för programmet har vi haft två ingångar: Temat Det främjande och förebyggande arbetet.

Ta del av forskning kring Positiv psykologi, lär dig mer om hur du kan gå från akut åtgärdande till förebyggande och främjande insatser samt utveckla dig som ledare och bli bättre på att leda även i motstånd och konflikter. Inspireras av våra föreläsare Petri Partanen, Anna Bengtsson, Åse Fagerlund och Lars Gustafsson. Missa inte heller möjligheten att  få testa det organisationsutvecklande spelet ”Jakten på den specialpedagogiska kompetensen”.

I år livesänder vi konferensen digitalt. Det blir tryggt, tidsbesparande, livesänt och interaktivt!

 

Läs mer om konferensen den 10 november

Det finns fortfarande platser kvar på flera av våra kurser!

Intresset för fortbildning i liten grupp med max 30 deltagare har ökat betydligt och flera kurser börjar bli fullsatta. Vi vill göra dig uppmärksam på det så att du gör din anmälan så snart som möjligt. Kan vi inte träffas på plats så kan vi ses digitalt. Alltid lärarlett - alltid interaktivt. Har du inte möjlighet att resa så tveka inte att testa just det digitala alternativet - det blir annorlunda, men våra fortbildare är både förberedda och peppade! 

När vi genomför kurser på plats i Stockholm, Göteborg och Malmö så har vi coronasäkrat på så sätt att vi har större lokaler som garanterar rekommenderat avstånd mellan varje deltagare. Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Just nu gäller också fri- av eller ombokning till annan fortbildning fram till 1 månad före kursdagen vid alla nybokningar.

Välkommen att gå på kurs i höst!

Läs mer om våra kurser

Nu hittar du Lärarförlagets böcker även hos oss!

Nu är det premiär för Lärarförlagets böcker på lärarfortbildning.se

Skrivdidaktik i alla ämnen av Anne Håland utkom i våras och fick snabbt ett positivt mottagande. Maria Wimans Värdeskapande lärande kom i fjol och är fortfarande en storsäljare. Veronica Gustafsson är lärare, specialpedagog och föreläsare. I sin bok Elever som utmanar oss visar hon hur lärare i grundskolans verksamheter kan bemöta sina elever för att  kompensera och stötta. Välkommen att ta en titt på utbudet och beställ. Det är böcker för lärare skrivna av lärare. 

Till böckerna

Sveriges populäraste arbetslagsledarutbildning

4,9... ja, du läste rätt. Vi är extra stolta och långt från förvånade över att medelbetyget på höstens arbetslagsledarutbildningar slutade på 4,9 av 5 möjliga. Nästan varje deltagare gav högsta betyg efter tre dagars intensiv utbildning och kollegialt utbyte! Vi arbetar ständigt för att både innehåll och fortbildare ska hålla högsta kvalité på Sveriges populäraste arbetslagsledarutbildning – och i vår lanserar vi dessutom två påbyggnadsutbildningar.

Uppdragsfortbildning - när vi fortbildar på plats hos er!

Vid sidan av vår kurs- och konferensverksamhet så erbjuder vi uppdragsfortbildning. Våra fortbildare reser över hela landet och genomför kundanpassad fortbildning där målet är att ni ska få möjlighet att utveckla en gemensam förståelse tillsammans. När vi arbetar i process utvecklar vi nya sätt att arbeta på utifrån era förutsättningar. 

Välj bland våra fortbildares färdiga paket under rubriken Paketera! eller skapa er egen fortbildningar dag med våra moduler under rubriken Modulera! Den tredje uppdragsformen, Preparera!, är till för er som fått nedslag av Skolinspektionen eller har ett besök inplanerat.