Fortbildning för dig i förskolan

Våra utbildningar för dig som arbetar i förskolan fördjupar sig inom olika delar av förskolans uppdrag. Här hittar du utbildningar om bland annat lärmiljöer, språkutvecklande arbetssätt, specialpedagogik och systematiskt kvalitetsarbete. Vår ambition är alltid att visa på hur forskning kan omsättas i praktiken och ge verktyg att börja använda direkt. Därför är våra utbildningar alltid verksamhetsnära och leds av legitimerade förskollärare, specialpedagoger och skolledare.

 

Möt Anniqa Sandell-Ring, Marie Eriksson, Signe Tonér, Moa Bäversten, Emilia Larsson Samoladas och Maria Björsell.

Likvärdighet är när alla barn ges möjlighet att utveckla sitt språk

Språkutveckling är fortsatt ett av de mest aktuella utvecklingsområdena i svensk förskola. Det är en viktig del i arbetet för en likvärdig förskola att alla barn ges goda möjligheter att utveckla sitt språk, eftersom språket är nyckel till lärande, delaktighet och inflytande i samhället.

Vill du öka din språkliga medvetenhet och ge alla barn rika möjligheter till att utveckla sitt språk? Läs mer om konferensen Språkrik förskola här

Möt Erika och Katinka på Förskolans rikskonferens i höst

​Erika Kyrk Seger och Katinka Vikingsen är två av föreläsarna på Förskolans rikskonferens i höst. 

Under Erikas föreläsning Det ständiga sökandet efter mer kunskap får du bl a pedagogik, organisationspsykologi och ledarskapsteorier kryddade med vardagsproblematik som skapar igenkänning. Katinka bjuder på föreläsningen Med hjärta för uppdraget och yrkesrollen där du bl a får förståelse för vad hållbarhet kan innebära kopplat till både uppdrag och yrkesroll.

Läs mer om innehållet på konferensen och boka din plats här

Erika och Katinka är aktuella med nya boken Att vara ledare i förskolan – hållbarhet och självreflektion. Boken ger dig möjlighet att tänka till och resonera om ditt ledarskap i relation till ett innehåll, utmanade frågor och den egna verksamheten. Du får följa med på en utvecklingsresa med målet att genom en ökad självkännedom utveckla ett starkt, tryggt och hållbart ledarskap. Läs mer om boken här

Erika Wallin och Katarina Larsson fortbildar inom systematiskt kvalitetsarbete

Erika Wallin och Katarina Larsson fortbildar inom systematiskt kvalitetsarbete

Viktigt på riktigt – hållbart och systematiskt utvecklingsarbete

Hur vet vi vad som ska utvecklas och hur gör vi för att få till ett utvecklingsarbete som blir meningsfullt, både för oss pedagoger och för barnen på förskolan?

Utvecklingsarbete är ett komplext fenomen och det är många faktorer som påverkar om utveckling sker eller inte. Det finns ingen enkel väg för utveckling, inga snabba lösningar. Här krävs kunskap och erfarenhet för att lägga kraften på det som blir viktigt på riktigt.

Erika Wallin och Katarina Larsson är två av våra fortbildare som har gedigen erfarenhet av bl a systematiskt utvecklingarbete och de håller flera typer av fortbildningar, allt från föreläsningar, till öppna kurser och längre processutbildningar. Det här är ett område som är viktigt på riktigt! 

 

Marie Eriksson, författare till bl a Digital kompetens i förskolan

Marie Eriksson, författare till bl a Digital kompetens i förskolan

Digital kompetens i förskolan - ny bok med Marie Eriksson

För barnen är digitala världar lika självklara som böcker, färger, sand och vattenpölar. Arbetet med digital kompetens i förskolan hänger samman med bl a förskolans demokratiuppdrag och barns rätt att få uttrycka sig på många olika sätt. Marie Eriksson är aktuell med en ny bok där du får ta del av praktiska exempel att inspireras av, men även resonemang kring när och hur digitala tillägg kan tillföra något - och när de kanske inte gör det. För hur kan vi vara säkra på att de sammanhang vi iscensätter skapar ett pedagogiskt mervärde? Den här boken ger en vetenskaplig förankring till hur digitala tillägg kan tillföra ytterligare en dimension i de processer som redan pågår bland barnen, samtidigt som de rustas för den digitala tillvaro vi lever i. Läs mer om boken Digital kompetens i förskolan, en av Lärarförlagets nyheter våren 2024,  här>>