Fortbildning för förskollärare, barnskötare och rektor

Gå på kurs i höst!

Det var många som blev utan fortbildning i våras på grund av det kaos som Coronapandemin skapade för oss alla. Men nu är vi laddade för en ny termin och har ett fullspäckat kursprogram. För säkerhets skull erbjuder vi nu två alternativ: både fysiska kurser i liten grupp med max 30 deltagare och digitala kurser som du kan gå hemifrån.

Eftersom många redan anmält sig så vill vi uppmana alla intresserade att inte vänta för länge med sin anmälan. Vi har som sagt endast 30 platser per kurstillfälle.

Ta hand om dig och hoppas vi ses i höst!

Läs mer om våra kurser
Meningsfulla lärmiljöer för barn

Nyhet: Meningsfulla lärmiljöer för barn

Nu presenterar vi en efterlängtad nyhet. Den handlar om hur vi får en bra lärmiljö på förskolan. Förskolan ska ju vara barnens plats. Det är deras tankar, behov och intressen som ska ligga till grund för hur vi utformar våra lärmiljöer. Det står tydligt om detta i våra styrdokument.

Barnkonventionen är sedan januari lag och enligt läroplanen det ska ges tid, rum och ro till lek och skapande. Så låt oss ta barnens åsikter på allvar, oavsett ålder och skapa en lärmiljö med mötesplatser där deltaktighet och samtal möjliggörs för alla. Släpp fantasin lös och låt visionerna ta plats!

Välj mellan kurser i Stockholm, Göteborg, Malmö eller den digitala kursen. Fortbildningen kan även bokas som uppdragsfortbildning till din hemkommun. Fortbildar gör våra meriterade och uppskattade förskollärare Jeanette Israelsson, Erika Wallin och Pernilla Unevik. Boka plats på höstens kurser här

Erika Kyrk Seger, David Edfelt och Mikael Jensen föreläser på Förskolans rikskonferens

Nu kan du anmäla dig till årets upplaga av Förskolans rikskonferens! Givet är att vi precis som alltid bjuder på ett smörgåsbord av fortbildning på olika teman och nivåer för hela arbetslaget.

I år undersöker vi frågor som: Hur kan varje barns nyfikenhet bli en tillgång för gruppens lärande? Det är inte rättvist att behandla alla lika – vad innebär det? Vilken betydelse har litterära miljöer för barns språkutveckling? Kan leken ge oss fler som Greta Thunberg? Vill du komma bort från appträsk och teknikstress - när väljer du digitala och när väljer du analoga verktyg? Låt dig inspireras av Erika Kyrk Seger, David Edfelt och Mikael Jensen med flera.

Årets konferens arrangeras i samarbete med Lärarförbundet.

Missa inte era rabatter – anmäl er nu!
• Du får boken Digitalt meningsskapande av Erika Kyrk Seger m fl som bonus när du anmäler dig före 5 oktober.
• 4+ erbjudandet = rektor går gratis vid anmälan av minst fyra lärare 

För allas trygghet så kommer vi att erbjuda digital konferenser i höst!
Varmt välkommen!

Läs mer om förskolans rikskonferens

Nu hittar du Lärarförlagets böcker även hos oss!

Premiär för Lärarförlagets böcker på lärarfortbildning.se

Rum för lärande av Katinka Vikingsen, Digitalt meningsskapande av Erika Kyrk Seger med flera och De yngsta barnen och undervisningen av Lena Edlund är några av årets nyheter från Lärarförlaget. Du hittar dem och många fler av Lärarförlagets böcker under fliken Böcker ovan. Böckerna är skrivna av förskollärare för förskollärare. Passa på att beställa - du kommer inte bli besviken! 

Till böckerna

Förskolans yngsta barn 2020. Nya datum ger nya chanser att gå på konferens!

Med anledning av Coronavirusets framfart under våren så har vi beslutat att ge alla förskollärare, barnskötare och rektorer en ny chans att delta på konferensen.

I år är det femte året vi bjuder in till konferensen där de yngsta barnen har huvudrollen. Några av de mest uppskattade föreläsarna genom åren kommer tillsammans med nya bekantskaper att inspirera och utveckla dig som varje dag möter barnen i förskolan.

Varmt välkommen till Stockholm 22 september, Malmö 25 september eller Göteborg 29 september!

Läs mer om konferensen i Stockholm, Malmö och Göteborg

Leda kollegor i förskolan 2020. Nya datum ger nya chanser att gå på konferens!

Med anledning av Coronavirusets framfart under våren så har vi beslutat att ge alla försteförskollärare, pedagogistor, pedagogiska utvecklare och pedagogiska handledare en ny chans att delta på konferensen.

Är du den där besvärliga kollegan som tvingar de andra att stanna upp, tänka ett varv till och får till riktig reflektion? Du vet att du har förmågan att få andra att växa och utvecklas och du är genuint intresserad av hur andra ser på saken. Vi bjuder in till konferensen där du får möta likasinnade, utbyta erfarenheter och tanka ny energi. En och annan tankekullerbytta törs vi också utlova.

Välkommen till Stockholm den 17 september!


Läs mer om konferensen i Stockholm