Vägledarkalendariet 2022

22 september 2022

Vägledarkalendariet består av fyra konferenser per år med toppaktuella konferensprogram. Nyheter, fördjupning och tid för reflektion över hur förändringar påverkar vårt arbete som SYV.

För att kunna leverera vassa och toppaktuella program utvecklas och revideras programmen kontinuerligt. Vill du bidra med idéer till innehållet så tveka inte att höra av dig.

 

Vägledarkalendariets konferenser ingår i abonnemanget, men går även att boka separat.

Vägledningssamtal som motivationsfaktor

Sveriges viktigaste mötesplats för Studie och yrkesvägledare

Hur kan man i vägledningssamtal öka motivationen för studier?

Ett av de viktigaste målen med studie- och yrkesvägledning är att medvetandegöra individer om att de studerar, både i grundskola, gymnasium och högre utbildning, för att de ska ut i yrkeslivet. Vägen dit innefattar viktiga processer och valsituationer och kräver såväl motivation som självledarskap.

Lär dig mer om forskning som rör området motivation, samt hur du som vägledare kan få in modeller för motiverande samtal i din vägledning.

Målgrupp

Studie- och yrkesvägledare

Föreläsare

Information om våra föreläsare presenteras löpande.

Kontaktpersoner

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor.

Projektledare/koordinator

Monica Franc

Välj konferens

Stockholm, 22 september 2022
9.00-15.30 | 2 950 kr ex moms
Boka
Livesänd
Digital konferens, 22 september 2022
9.00-15.30 | 1 995 kr ex moms
Boka

Det här är Vägledarkalendariet

Vägledarkalendariet erbjuder fyra aktuella konferensprogram per år - till ett mycket förmånligt paketpris. Nyheter, fördjupning och tid för reflektion över hur förändringar påverkar vårt arbete som SYV. Här har du chansen att lyssna och ställa egna frågor till ansvariga myndigheter, politiker, forskare m m och inte minst, träffa kollegor med samma utmaningar som du själv har i rollen som studie- och yrkesvägledare. 

Studie- och yrkesvägledare från både skola och näringsliv är varmt välkomna att delta.