Vägledarkalendariet 2022

19 maj 2022

Vägledarkalendariet består av fyra konferenser per år med toppaktuella konferensprogram. Nyheter, fördjupning och tid för reflektion över hur förändringar påverkar vårt arbete som SYV.

För att kunna leverera vassa och toppaktuella program utvecklas och revideras programmen kontinuerligt. Vill du bidra med idéer till innehållet så tveka inte att höra av dig.

För att boka abonnemanget som ger dig tillgång till de fyra konferenserna så klickar du här>>

Vägledarkalendariets konferenser ingår i abonnemanget, men går även att boka separat.

Karriärvägledning på schemat

Sveriges viktigaste mötesplats

Hur kan studie- och yrkesvägledning kvalitétssäkras och tydliggöras?

I debatter och även i lagförslag gällande skolans studie- och yrkesvägledning, framhålls att det är viktigt att skolans studie- och yrkesvägledning kan preciseras med en större tydlighet – både i fråga om innehåll och som ett tydligare område i skolans övergripande utbildning.

I vilken form kan området karriärvägledning på schemat se ut i dag och hur ser visionerna ut för de som kan vara styrande i lagförändrande frågor, kopplat till området?


Konferensen kommer att belysa både goda skolexempel och ger svar på var diskussionerna står i de instanser det berör. Det handlar om lagförslag som med en större säkerhet än i dag, kan säkerställa en likvärdig studie- och yrkesvägledning för alla elever på ett nationellt plan, både gällande individuell- och generell vägledning och det i både det snäva och vida perspektivet.

 

Målgrupp

Studie- och yrkesvägledare

Kontaktpersoner

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor.

Projektledare/koordinator

Monica Franc

Välj konferens

Stockholm, 19 maj 2022
9.00-15.30 | 2 950 kr ex moms
Boka
Livesänd
Digital konferens, 19 maj 2022
9.00-15.30 | 1 995 kr ex moms
Boka
En av de bästa

På Vägledarkalendariet kan du alltid välja att delta digitalt om du inte har möjlighet att komma till mötesplatsen i Stockholm.