Coachande ledarskap

- för arbetslag med kraft och energi till utveckling

Välkommen till en heldagskurs för dig som leder medarbetare i alla skolformer. En kurs som ger dig samtalsmodeller och verktyg som stärker dina medarbetares självledarskap, frigör kraft i organisationen och spar tid för dig som ledare.

Kursen genomförs med max 30 deltagare.

Nyhet 2024

Kursen för dig som leder kollegor

  • Ett coachande förhållningssätt, vad innebär det?
  • Samtalsmodeller som gör skillnad
  • Verktyg för ett coachande förhållningssätt
  • Praktisk träning för det coachande samtalet

Coaching som skapar engagemang, motivation och driv i din organisation

Att som ledare inta ett coachande förhållningssätt innebär att du stöttar medarbetare och kollegor att själva lösa sina utmaningar och lyckas med sina uppgifter. Istället för att vara ledaren som ger råd och löser problem blir du samtalspartnern som får medarbetare och kollegor att växa och ta ansvar för sin egen framåtsyftande utvecklingsprocess. Du stärker självledarskapet helt enkelt! På så sätt skapas kraft hos individen, i arbetslaget och hela organisationen. Dessutom spar det tid och energi för dig som ledare och bidar till ett hållbart ledarskap över tid.

Den här kursen ger dig det du behöver för att redan dagen efter genomföra samtal som gör skillnad på riktigt. Du får teoretisk kunskap om olika verktyg och samtalsmodeller och du får öva praktiskt på alla moment. Du blir då trygg med att använda dig av det du lärt dig direkt när du kommer hem.  

 

En ledarskapsutbildning tydligt förankrad i skolans och förskolans vardag
På kursen möter du verksamhetsnära fortbildare med stor erfarenhet av ledarskap inom skola och förskola. De kopplar tydligt verktyg och metoder till just de utmaningar du möter i din vardag.

Vad innebär ett coachande ledarskap?

Du får lära dig grunderna inom coaching och vad det innebär i din roll som ledare. Vi undersöker hur det coachande förhållningssättet bidrar till att stärka motivationen och öka självledarskapet hos medarbetare och kollegor.  Du får också prova på ett par övningar för självreflektion som du kan använda i din verksamhet och i individuella samtal.

Vilka verktyg behöver du för att lyckas?

Kursen ger dig många konkreta verktyg för bland annat aktivt lyssnande, kraftfulla och utforskande frågor, jag-budskap, stärkande feedback och spegling. Vi varvar hela tiden teoretisk genomgång med praktiska övningar i grupp.

Hur genomför du ett coachande samtal?

Som coachande ledare måste du avhålla dig från att ge råd, värdera eller peka med hela handen. Det är svårare än vad det låter! Kursen ger dig samtalsmodeller att använda dig av och du får träna på att vara samtalsledare för ett coachande samtal där du flyttar fokus och ansvar för utveckling från dig själv till personen du är i dialog med.

En kurs för dig som leder kollegor

För rektorer och mellanledare i alla skolformer.

Anmäl dig till vår heldagskurs.

Göteborg, 8 november 2024
Kl 09.00-16.30 | 3 950 kr ex moms
BOKA

Din bok har lagts till i varukorgen

Vi är som mest 30 deltagare per kurs och du får ett kursintyg efter avslutad fortbildning. Lunch och kaffe ingår i priset.

Fler kurser för dig som är chef och ledare

Kursledare förankrad i forskning och med beprövad erfarenhet

Marianne Björklund Persson är skolledare och certifierad coach inom ledarskap. 2023 var hon en av finalisterna till Årets rektor förskola.