Anpassad grund- och gymnasieskola

Digilogt - en härlig mix av analogt och digitalt lärande

NYHET 2023: Nu har du möjlighet att boka en 3-timmars inspirationsföreläsning med specialläraren och IKT-pedagogen Helen Larsson till din skola. En föreläsning där hon berättar hur det digiloga arbetssättet ger både varierande, motiverande och inkluderande undervisning. Läs mer om inspirationsföreläsningen

Helen Larsson, välkänd från instagramkontot Mitt digiloga klassrum, och andrapristagare i Guldäpplet 2021, har givit ut sin första bok om det digiloga lärandet. Den handlar om ett sätt att undervisa som ger alla elever möjligheten att få vara sitt unika jag. Boken heter Det digiloga klassrummet. En bok med nya inspirerande tankar om hur du kombinerar det analoga och digitala lärandet på ett sätt som ger mervärde för eleverna.

Brinner du för uppdraget i den anpassade grund- och gymnasieskolan?

Vi söker dig som vill genomföra fortbildningar för lärare i den anpassade grund- och gymnasieskolan. Du har inriktning ämnen och ämnesområden i den anpassade grundskolan och /eller nationellt och individuellt program i den anpassade gymnasieskolan.  Du kommer att som extern fortbildare hos oss på Lärarfortbildning fortbilda inom den anpassade grund- och gymnasieskolans uppdrag, differentierad och anpassad undervisning mm. Du är intresserad av att medverka till att utveckla den anpassade grund- och gymnasieskolans undervisningspraktik och bidra till förbättrade förutsättningar för elevernas och yrkesprofessionens utveckling. Du lägger upp och genomför interaktiva fortbildningar som kan genomföras både i fysisk och digital form och som varvar teorier med reflektionsövningar och praktiska moment.

Känns det här intressant?
Kontakta Susanne Weiner Ahlström
susanne.weiner.ahlstrom@lararfortbildning.se • 070-891 48 49

Fortbildningar med bokaktuella Marie Nilsson Nordfors

Förra året släpptes den efterlängtade boken ”Lära för livet – motiverande undervisning i särskolan” av Marie Nilsson Nordfors, specialpedagog, författare och föreläsare. Boken fokuserar kring hur man som lärare kan arbeta mer med elevernas egna förmågor. Marie beskriver hur du med hjälp av verktyget Förmågecirkeln utvecklar elevernas egna förmågor och deras lärande.

Nu kan du inspireras av Marie på hennes mycket uppskattade kurser. Ni kan också boka henne till interna fortbildningsdagar på er skola, sk uppdragsfortbildning.

Motivation och lärprocesser i särskolan

Elevens rätt till kommunikation

Lärandets drivkrafter

 

Vill ni få kursen på plats hos er?

Våra kurser går att boka som en utbildning på plats - anpassat utifrån era behov. Uppdragsfortbildning är ett flexibelt och prisvärt sätt att utvecklas tillsammans som grupp. Vi startar i ert nuläge och arbetar mot era mål.

Kontakta vår fortbildningsrådgivare Evert Norberg. Berätta vilka utmaningar ni har och vad ni skulle vilja bli bättre på. Evert matchar er med rätt fortbildare och du får en skriftlig offert. Du når Evert på 070-850 48 03 och evert.norberg@lararfortbildning.se

Uppdragsfortbildning speciellt för anpassad skola och gymnasieskola

Dela med dina kollegor!