Fortbildning för dig som arbetar i särskolan

Nu kommer den efterlängtade 2:an

Fortbildning för elevassistenter har blivit en succé. Många vill gå den och lika många hyllar den. Senaste årets fortbildningar fick full pott i utvärderingarna med medelbetyget 5 av 5 möjliga. 

Därför är det roligt att återigen få presentera en helt ny påbyggnadskurs - denna gång för elevassistenter i särskolan! Vi ger verktygen för att ta nästa steg i rollen som elevassistent och fördjupar oss i bland annat kommunikationsstöd.

Fortbildning för elevassistenter steg 1

Fortbildning för elevassistenter steg 2

Ny konferens för särskolan

Eleverna i särskolan beskrivs ofta utifrån sina brister och därför blir de också bemötta utifrån dessa. Vi behöver lämna bristperspektivet och i stället börja se elevernas möjligheter. Men vi måste också öppna upp mer gentemot resten av skolan. För att detta ska hända behöver vi som jobbar i särskolan utmana både våra arbetssätt och våra synsätt.

Välkommen till konferensen Särskola i utveckling som vill öppna dörrar till nya perspektiv och arbetssätt. 

Läs mer om konferensen

Skapa er egen bedömningsfortbildning

Med kunskap och träning i bedömning och att sätta korrekta betyg kan lärare skapa en grundsärskola med de bästa förutsättningarna för eleven att nå sin fulla potential. 

Därför har vi sett till att ni kan bygga ihop er egen fortbildningsdag med fokus på bedömning och betyg. Ni väljer ut de frågeställningar som matchar era behov helt enkelt.


Till bedömningsmodulerna

Uppdragsfortbildning - när vi fortbildar på plats hos er!

Vid sidan av vår kurs- och konferensverksamhet så erbjuder vi uppdragsfortbildning. Våra fortbildare reser över hela landet och genomför kundanpassad fortbildning där målet är att ni ska få möjlighet att utveckla en gemensam förståelse tillsammans. När vi arbetar i process utvecklar vi nya sätt att arbeta på utifrån era förutsättningar. 

Välj bland våra fortbildares färdiga paket under rubriken Paketera! eller skapa er egen fortbildningar dag med våra moduler under rubriken Modulera! Den tredje uppdragsformen, Preparera!, är till för er som fått nedslag av Skolinspektionen eller har ett besök inplanerat.