Fortbildning för dig som arbetar i särskolan

Världen är inte sig lik. Inte heller våra priser – kampanjerbjudande fram till 30 juni!

För att ge så många som möjligt chansen att se fram emot en riktigt bra fortbildning i höst så sänker priset kraftigt på våra kursavgifter – just nu.

Boka en endagskurs för 2 450 kr istället för 3 450 kr exkl moms. Priset gäller när du gör bokningen innan 30 juni. För ledarskapsutbildningar och flerdagskurser gäller 1000 kr i rabatt. Ange rabattkoden ”1000”.

Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Skulle kursen inte kunna genomföras pga restriktioner så erbjuds du ett nytt kursdatum. Blir du själv sjuk så kan platsen överlåtas till en kollega. OBS! Dessutom gäller just nu fri av- eller ombokning till annan fortbildning fram till 1 månad före kursdagen, vid alla nya bokningar.

Ta hand om dig och hoppas vi ses i höst!

Fortbildningar med bokaktuella Marie Nilsson Nordfors

I somras släpptes den efterlängtade boken ”Lära för livet – motiverande undervisning i särskolan” av Marie Nilsson Nordfors, specialpedagog, författare och föreläsare inom särskolan. Boken fokuserar kring hur man som lärare kan arbeta mer med elevernas egna förmågor. Marie beskriver hur du med hjälp av verktyget Förmågecirkeln utvecklar elevernas egna förmågor och deras lärande.

 Aktuella kurser med Marie Nilsson Nordfors:

Motiverande undervisning i särskolan

Elevens rätt till kommunikation

 

Du kan även boka Marie för en fortbildningsdag i din hemkommun. Kontakta oss för mer information.

Malmö stad gjorde storsatsning på sina elevassistenter

Att stärka elevassistenter i yrkesrollen gynnar eleverna, resonerade Malmö Stad. 
Alla som jobbar inom yrket i kommunens grundsärskolor fick kompetensutveckla sig i en stor utbildningsinsats arrangerad av Lärarfortbildning AB.

Utbildningsinsatsen har inneburit att samtliga elevassistenter inom grundsärskolan, totalt omkring 120 stycken, har ägnat fyra veckor på heltid åt utbildningen. Läs mer om satsningen här!

Skapa er egen bedömningsfortbildning

Med kunskap och träning i bedömning och att sätta korrekta betyg kan lärare skapa en grundsärskola med de bästa förutsättningarna för eleven att nå sin fulla potential. 

Därför har vi sett till att ni kan bygga ihop er egen fortbildningsdag med fokus på bedömning och betyg. Ni väljer ut de frågeställningar som matchar era behov helt enkelt.


Till bedömningsmodulerna

Uppdragsfortbildning - när vi fortbildar på plats hos er!

Vid sidan av vår kurs- och konferensverksamhet så erbjuder vi uppdragsfortbildning. Våra fortbildare reser över hela landet och genomför kundanpassad fortbildning där målet är att ni ska få möjlighet att utveckla en gemensam förståelse tillsammans. När vi arbetar i process utvecklar vi nya sätt att arbeta på utifrån era förutsättningar. 

Välj bland våra fortbildares färdiga paket under rubriken Paketera! eller skapa er egen fortbildningar dag med våra moduler under rubriken Modulera! Den tredje uppdragsformen, Preparera!, är till för er som fått nedslag av Skolinspektionen eller har ett besök inplanerat.