Fortbildning för dig som arbetar i särskolan

Malmö stad storsatsar på sina elevassistenter!

Att stärka elevassistenter i yrkesrollen gynnar eleverna, resonerar Malmö Stad. 
Nu har alla som jobbar inom yrket i kommunens grundsärskolor fått kompetensutveckla sig i en stor utbildningsinsats arrangerad av Lärarfortbildning AB.

Utbildningsinsatsen har inneburit att samtliga elevassistenter inom grundsärskolan, totalt omkring 120 stycken, har ägnat fyra veckor på heltid åt utbildningen. Läs mer om satsningen här!

Kursnyhet! Fånga lärprocesser i särskolan

Nu har vi äntligen släppt vår kursnyhet Fånga lärprocesser i särskolan.

Våra elever har rätt att nå målen. Vad kräver det av oss som ska leda dem dit? Varje elev har sina vägar mot målet. Vi behöver hitta rätt arbetssätt för hur vi skapar lärande och gör undervisning av läroplanen. Att synliggöra elevens förmågeutveckling är att skapa förutsättningar för elevens delaktighet. 

 

Läs mer om fortbildningen här

Nu kommer den efterlängtade 2:an

Fortbildning för elevassistenter har blivit en succé. Många vill gå den och lika många hyllar den. Senaste årets fortbildningar fick full pott i utvärderingarna med medelbetyget 5 av 5 möjliga. 

Därför är det roligt att återigen få presentera en helt ny påbyggnadskurs - denna gång för elevassistenter i särskolan! Vi ger verktygen för att ta nästa steg i rollen som elevassistent och fördjupar oss i bland annat kommunikationsstöd.

Fortbildning för elevassistenter steg 1

Fortbildning för elevassistenter steg 2

Skapa er egen bedömningsfortbildning

Med kunskap och träning i bedömning och att sätta korrekta betyg kan lärare skapa en grundsärskola med de bästa förutsättningarna för eleven att nå sin fulla potential. 

Därför har vi sett till att ni kan bygga ihop er egen fortbildningsdag med fokus på bedömning och betyg. Ni väljer ut de frågeställningar som matchar era behov helt enkelt.


Till bedömningsmodulerna

Uppdragsfortbildning - när vi fortbildar på plats hos er!

Vid sidan av vår kurs- och konferensverksamhet så erbjuder vi uppdragsfortbildning. Våra fortbildare reser över hela landet och genomför kundanpassad fortbildning där målet är att ni ska få möjlighet att utveckla en gemensam förståelse tillsammans. När vi arbetar i process utvecklar vi nya sätt att arbeta på utifrån era förutsättningar. 

Välj bland våra fortbildares färdiga paket under rubriken Paketera! eller skapa er egen fortbildningar dag med våra moduler under rubriken Modulera! Den tredje uppdragsformen, Preparera!, är till för er som fått nedslag av Skolinspektionen eller har ett besök inplanerat.