Boka fortbildning 2022!

Från kartläggning till undervisning utomhus

För elfte året i rad så arrangerar vi i höst rikskonferensen för lärare i förskoleklass. Välkommen till ett härligt intensivt program som spänner mellan planerna på den 10-åriga grundskolan via psykologi och retorik, till kartläggning och inte minst undervisning utomhus. Bland höstens föreläsare hittar du läraren och inspiratören Micke Hermansson, läraren Nathalie Lindgren, utomhuspedagogen Carina Brage, psykologen Anna Backman och representanter från Lärarförbundets förbundsstyrelse.

Vi hoppas på en frisk höst och att vi kan träffas på plats hos oss - men det finns även ett digitalt alternativ för dig som vill delta på distans. Varmt välkommen till Förskoleklassens rikskonferens!

Kartläggning i förskoleklass - en guide

Är du en av de många lärare som fortfarande testar sig fram för att hitta ett rimligt och mer effektivt sätt att arbeta med kartläggningen? För visst kan det kännas svårt att ”hinna med”?

I höst har du möjlighet att gå kursen där vi guidar i hur du genom att använda stationsarbete kan göra kartläggningen stressfri och okomplicerad. Lär dig hur du samlar information om dina elevers behov under kartläggningen, hur du går tillväga för att planera en differentierad undervisning och hur du succesivt kan introducera kartläggningarna.
Läs mer och boka kursen Kartläggning i förskoleklass!

Förskoleklassens uppdrag - kursen som har allt

Den här kursen tar sin utgångspunkt i förskoleklassens läroplan men du får så mycket mer på köpet. Du kommer att få nyttig kunskap om mindset, kooperativt lärande och undervisningsdesign. Den numera obligatoriska kartläggningen ingår också. En maxad och skräddarsydd kursdag för dig som är lärare i förskoleklass. Kursen Förskoleklassens uppdrag är oerhört uppskattad och våra kursdeltagare ger den betyget 4,5 av 5.

Kursen som tar ca 30 deltagare kommer att arrangeras som digital kurs den 29 november.

Hur blir man en bättre ledare i skolan?

Du har väl inte missat att vi har ett brett utbud av kurser även för rektorer, arbetslagsledare, förstelärare och alla andra som driver pedagogisk utveckling? I höst har vi bl a en helt ny Processledarutbildning där du får verktyg och metoder för att driva en undervisningsnära skolutveckling. Missa inte heller Leda arbetslag och grupper som är det nya namnet på vår Arbetslagsledarutbildning.

Här hittar du:
Ledarskapskurser
Ledarskapskonferenser
Ledarskapsböcker