Vägledarkalendariet 2024

14 november

Vägledarkalendariet består av fyra konferenser per år med toppaktuella konferensprogram. Nyheter, fördjupning och tid för reflektion över hur förändringar påverkar vårt arbete som SYV.

För att kunna leverera vassa och toppaktuella program utvecklas och revideras programmen kontinuerligt. Vill du bidra med idéer till innehållet så tveka inte att höra av dig.

För att boka abonnemanget som ger dig tillgång till de fyra konferenserna klicka här >>

Vägledarkalendariets konferenser ingår i abonnemanget, men går även att boka separat.

Vad kan vi lära av studie- och yrkesvägledningen internationellt?

Studie- och yrkesvägledningen i olika länder ser olika ut. I de nordiska länderna är karriärvägledning generellt sett ett välutvecklat område inom utbildningssektorn i respektive länder. Vissa skillnader finns – och där kan vi lära av- och utvecklas av varandra! Det svenska vägledningsområdet har under senare år utvecklat olika vägledningsmodeller som kan stå som en bra grund för det fortsatta utvecklingsarbetet, men det finns bitar där våra nordiska grannländer till vissa delar har kommit längre.

Varmt välkommen till årets fjärde och sista vägledarkonferens!

 

Jenny Ivarsson
SYV och programansvarig för Vägledarkalendariet

Sveriges viktigaste mötesplats

Programmakeri pågår

  • Programmet presenteras i detalj i god tid inför hösten. Har du önskemål om föreläsare eller innehåll så är du varmt välkommen att kontakta Jenny Ivarsson på jenny.ivarsson@lararfortbildning.se

Målgrupp

Studie- och yrkesvägledare

Föreläsare

Klicka på bilderna för mer information.

Kontaktpersoner

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor.

Projektledare/koordinator

Monica Franc

Det här är Vägledarkalendariet

Vägledarkalendariet erbjuder fyra aktuella konferensprogram per år - till ett mycket förmånligt paketpris. Nyheter, fördjupning och tid för reflektion över hur förändringar påverkar vårt arbete som SYV. Här har du chansen att lyssna och ställa egna frågor till ansvariga myndigheter, politiker, forskare m m och inte minst, träffa kollegor med samma utmaningar som du själv har i rollen som studie- och yrkesvägledare. 

Studie- och yrkesvägledare från både skola och näringsliv är varmt välkomna att delta.