Förskolans rikskonferens 2024

Med hjärtat i uppdraget

På Förskolans rikskonferens samlas årligen hundratals förskollärare, barnskötare och rektorer för att tillsammans fylla på med ny kunskap, insikter och byta erfarenheter med varandra. Programmet varvar aktuell forskning med verksamhetsnära exempel. I år tar vi pulsen på förskolan och dess uppdrag och lyfter vad som gör skillnad för barnen på riktigt.

 

MALMÖ 20 NOV  |  GÖTEBORG 27 NOV  |  STOCKHOLM & ONLINE 4 DEC

Konferensen gav olika perspektiv och jag fick så många utvecklande reflektioner till mig själv, mitt arbetslag och min förskola.

Deltagare på 2023 års konferens

Meningsfull kvalitet – vad är det som blir viktigt på riktigt?

Deltagarna på 2023 års konferens gav helhetsbetyget 4,4 av 5 och många önskade möjlighet att höra ännu mer. Årets konferens fortsätter därför att undersöka frågorna Vem är förskolan till för? och Hur mår förskolan egentligen?. Den här gången gör vi det genom att lyssna extra mycket på uppdragets hjärta. Vad det är som ger dagens förskola kraft, riktning och meningsfullhet?

Förskolans kärna handlar om relationer, kreativitet, meningsfulla sammanhang, få möjlighet att växa, få vänner att leka med och pedagoger att lära och växa tillsammans med. För detta krävs det hjärta, kunskap, mod och kraft. Konferensen ger dig möjlighet att ta del av forskare med stor kunskap om vad som faktiskt får kvalitet att snurra och vara meningsfull. Men även hur rektorer, förskollärare, barnskötare och pedagoger kan hitta förmågor som gör förändring och utveckling tillsammans med barnen hållbar – bortom optimeringar och mätbara effekter.

Ur programmet:

Sven Persson
professor i pedagogik

På förfrågan låter vi Sven Persson komma tillbaka till konferensen för att fortsätta sätta fingret på vad som egentligen är viktigt på riktigt och vad som gör skillnad för barnen.
Sagt om Sven:

Sven Persson vågar vända på och utmana synen på vad vi tillåtit ta för stor plats i vår verksamhet och vad det gör med vårt arbete! Min nya idol!

Christian Eidevald
gästprofessor i pedagogik med inriktning förskola, Södertörns högskola

Den ständigt aktuella professorn är tillbaka igen! Med barnet i centrum problematiserar och dissekerar han kvalitetsbegreppet i relation till meningsfullhet, förutsättningar och förskolans kultur.
Sagt om Christian:

Christian Eidevald är alltid fenomenal!

Katinka Vikingsen
utbildare och coach inom professionellt lärande

Möt den alltid lika inspirerande Katinka Vikingsen. Med har lång erfarenhet av att leda professionellt lärande och utvecklingsprocesser i förskolan kan hon med stor igenkänning fånga dilemman och ge möjliga vägar framåt.
Sagt om Katinka:

Katinka var väldigt intressant att lyssna på och kom med många tankeväckare.

Programmet är under uppbyggnad och presenteras i sin helhet inom kort.

Kontaktpersoner

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor.

Konferenskoordinator

Monica Franc

Välj tillfälle

Malmö, 20 november 2024
9.00-16.30 | 3 850 kr ex moms
BOKA
Göteborg, 27 november 2024
9.00-16.30 | 3 850 kr ex moms
BOKA
Stockholm, 4 december 2024
9.00-16.30 | 3 850 kr ex moms
Boka
Livesänd
Onlinekonferens live, 4 december, tillgänglig t.o.m. 11 dec
9.00-16.30 | 3 450 kr ex moms
BOKA

Titta när det passar dig!
Som deltagare på onlinekonferensen kan du ta del av föreläsningarna under 7 dagar. När du ser konferensen i efterhand kan du välja hur du vill ta del av den. Du kan se den i ett svep eller dela upp och titta vid olika tillfällen. Du navigerar enkelt genom kapitelindelning och du har möjlighet att pausa, spola fram och tillbaka och se inslag igen.

Hållbar kompetensutveckling

Lärarfortbildning vill ge er de bästa förutsättningarna för hållbar kompetensutveckling som ger effekt på kort och lång sikt. Därför erbjuder vi er 4+, där ni har möjlighet att gå 4 kollegor på konferens och så bjuder vi rektor.

Erbjudandet gäller t o m den 1 maj och kan inte kombineras med andra erbjudanden. Välj bland våra konferenser och ange koden 4+ vid bokning.