Missa inte specialpriset!

Lärmiljöer som signalerar lärande, trygghet och samverkan - årets tema på rikskonferensen

För 14:e året i rad så bjuder Lärarfortbildning in till rikskonferens för alla som arbetar i fritidshemmet. I år är det genomgående temat miljö. Sex föreläsare med sex olika perspektiv. Låt dig inspireras av Andréas Nyberg, Felix Gyllenstig Serrao, Christina Grewell, Maria Björk, Josimar Blanco och Jonas Wallman. Varmt välkommen till en viktig och inspirerande dag!

Läs hela programmet för Fritidshemmet rikskonferens här>>


Pojken med extra allt - ett unikt inifrånperspektiv

Har du någonsin undrat hur det är att vara den i skolan alla pratar om? Hur det känns att vara den som skriker och bråkar?

Kunskaperna om npf ökar, men att se de bakomliggande orsakerna till ett beteende, varför eleverna gör som de gör, är ofta svårt. Alexander Skytte berättar om egna erfarenheter från en turbulent skolgång och reflekterar över hur vi som lärare kan möta elever som honom själv. Lär mer om hur vi kan göra skoldagen lite bättre för elever med npf.

Boka en inspirationsföreläsning med Alexander Skytte till hela skolan>>
Köp Alexanders bok Pojken med extra allt - hur lärare kan möta adhd och autism>>

Rektor går på kurs utan extra kostnad

Det är lättare att åstadkomma förändring efter en kurs om man är flera som går tillsammans. Varför inte ta med din rektor?
Just nu bjuder vi alla fritidshemsrektorer på kursplatsen om hen går i sällskap med minst en betalande deltagare. Använd koden: rektor gratis vid anmälan. Gäller för alla 1-dagskurser för fritidshemmet.

Kurser för dig som arbetar i fritidshem>>

Samverka bättre för elevernas skull

Har ni på er skola också pratat om att samverka bättre mellan skola och fritidshem men inte riktigt kommit i mål? Det är oftast inte så lätt att åstadkomma den här riktigta, genuina samverkan som man tror. Vi har en gemensam läroplan och olika mål utifrån våra yrkesroller. Vi har också gemensamma uppdrag och vi skulle kunna dra nytta av varandras olika kompetenser på ett helt annat sätt än vad många för idag. Arbeta smartare så att det blir en win-win, helt enkelt. 

Ta första steget för en samverkan där skola och fritidshem tillsammans förbättrar måluppfyllelsen - boka fortbildaren Magnus Arvidssons inspirationsföreläsning och bygg på det till en intern fortbildning i process. Mer om Samverkan - skola och fritidshem>>

Är du redo att testa vår uppdragsfortbildning?

Du känner väl till att alla kurser på vårt kursprogram kan även genomföras på plats på er skola? Uppdragsfortbildning är ett flexibel och prisvärt sätt att utvecklas i grupp tillsammans med sina kollegor. Vi startar i ert nuläge och arbetar mot era mål.

Kontakta vår fortbildningsrådgivare Evert Norberg. Berätta vilka utmaningar ni har och vad ni skulle vilja bli bättre på. Evert matchar er med rätt fortbildare och du får en skriftlig offert. Du når Evert på 070-850 48 03  och evert.norberg@lararfortbildning.se.

Uppdragsfortbildning speciellt för fritidshem>>