Boktips! Ny bok om språkutvecklande arbetssätt

Förskollärarna Emilia Larsson Samoladas och Moa Bäversten från Västerås brinner för barns språkutveckling i allmänhet och för de yngsta i synnerhet. I den nya boken från Lärarförlaget, Språkrika lärmiljöer för förskolans yngsta, så delar de generöst med sig av sina uppfinningsrika idéer. De har fått Skapande Pedagogiks stipendium Förskolans språkmiljö för sitt arbetssätt, väl grundat i teori och forskning. 

"Författarna bjuder på många konkreta och inspirerande exempel på språkrika miljöer. Boken hjälper dig att förstå din roll som språklig förebild och ger dig många redskap hur du kan utveckla språkstimulerande samspelssituationer med barnen. Jag rekommenderar varmt alla inom förskolan att läsa Språkrika lärmiljöer. Boken är lättläst, konkret och väl förankrad i teorin." 
Pernilla Unevik

Förskolans rikskonferens 2021

Välkommen till ett helt nytt konferensprogram. I höst sätter vi fokus på den viktiga röda tråden.

Inspireras och lär av intressanta berättelser om hur du kan arbeta med den röda tråden både ur barns perspektiv när det gäller progression men också likvärdighet. Alla barn ska ju erbjudas en likvärdig kvalitet på undervisningen. Hur kan vi stödja varandra i arbetslagen med metoder och delade kompetenser?

Programmet är klart så passa på att anmäla dig! Går ni flera från samma förskola så missa inte vår 4+ rabatt som ger rektor en gratisplats. Varmt välkomna till årets viktigaste konferens för hela arbetslaget!

 

Förskolans yngsta barn 2021

Rörelse, musik och fantasi – fånga de yngsta barnen i förskolan!

​Det här är den givna mötesplatsen för dig som arbetar med de yngsta barnen. Att arbeta med 1-2 åringar skiljer sig mot att arbeta med 4-5 åringar och här kretsar allt kring just de yngsta. Du får fylla på med kunskap, arbetssätt och inspiration som är direkt kopplad till det du möter varje dag tillsammans med barnen.

Möt bl a Lena Edlund, Cecilia Wallerstedt och Dockteatern Tittut.

Välkommen!Boka nya inspirationsföreläsningen med Anna Lund!

Samsyn för likvärdighet i den egna förskolan – får man göra som man vill?

Har ni en gemensam grund att stå på i er förskola? Har ni aktivt tagit ställning till vilken barnsyn och kunskapssyn ni vilar mot? Är ni överens om er gemensamma tolkning av läroplanen? Det här är en inspirationsföreläsning som du kan boka för 5-500 personer. På plats hos er eller som digital föreläsning. Föreläsaren Anna Lund har all den erfarenhet som behövs för en riktigt matnyttig föreläsning om likvärdighet. Bra verktyg och en stor dos inspiration utlovas!

Kontakta din fortbildningsrådgivare Jonas Gille för mer information.

Boka nya inspirationsföreläsningen om språkmiljö!

Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt i förskolan
Intresset för språket och språkande i alla former är större än någonsin. Missa inte möjligheten att boka en inspirationsföreläsning till din förskolan - eller varför inte gå ihop med fler förskolor och boka en storföreläsning?

Den här föreläsningen ger er möjlighet att utveckla en gemensam förståelse för ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt. Ni får också mängder av tips och inspiration till hur ni kan arbeta med kollegialt lärande i det språkutvecklande arbetet. 

Kontakta din fortbildningsrådgivare Jonas Gille för mer information.

Nyhet: Den röda tråden - om progression och likvärdighet i förskolan

Nu i juni släpps Lärarförlagets nya antologi. 11 förskollärare och forskare har skrivit om hur vi skapar en röd tråd i undervisningen genom hela förskolan. Frågan handlar om det enskilda barnets utveckling över tid och om barns rättigheter till en likvärdig förskola. Den rör också pedagogernas samarbete och respekt för varandras arbete, kollegialt lärande, samverkan med familjerna, organisation och övergångar.

En mycket spännande nyhet som får bli sommarens boktips från oss!