Undervisningsstrategier

Undervisningsstrategier

Elevers lärande och utveckling är beroende av lärmiljöer som kännetecknas av kunskap, trygghet, delaktighet, meningsfullhet och struktur. Genom aktuell forskning och praktiknära exempel sätter konferensen Undervisningsstrategier fingret på vad som utmärker en undervisning med fokus på kunskap i en skola där elever mår bra. 

Möt Magdalena Berger, Alva Appelgren, Anna Sterlinger Ahlring, Anette Jahnke och Cecilia Düringer på höstens spännande konferens.

Är du redo att testa vår uppdragsfortbildning?

Du känner väl till att alla kurser på vårt kursprogram kan även genomföras på plats på er skola? Uppdragsfortbildning är ett flexibel och prisvärt sätt att utvecklas i grupp tillsammans med sina kollegor. Vi startar i ert nuläge och arbetar mot era mål.

Kontakta vår fortbildningsrådgivare Evert Norberg. Berätta vilka utmaningar ni har och vad ni skulle vilja bli bättre på. Evert matchar er med rätt fortbildare och du får en skriftlig offert. Du når Evert på 070-850 48 03 och evert.norberg@lararfortbildning.se

Uppdragsfortbildning speciellt för gymnasieskolan >>

Vi tipsar om nyheter på Lärarförlaget!

Bland årets nyheter hittar vi den omskrivna boken Första tiden som lärare med Maria Wiman. För dig eller en ny kollega?

Två intressanta ledarskapsböcker är: Lärardriven skolutveckling– undervisning på vetenskaplig grund av Lena Lindblad Petersen & Gunilla Pettersson Berggren och Lärande ledarskap - att leda professionell utveckling i skolan av de norska forskarna Anne Berit Emstad och Ide Katrine Birkeland som satt Viviane Robinsons forskning i ett skandinaviskt kontext.  Viviane Robinson har bidragit med egna två kapitel i den boken.

Hur blir man en bättre ledare i skolan?

Du har väl inte missat att vi har ett brett utbud av kurser även för rektorer, arbetslagsledare, förstelärare och alla andra som driver pedagogisk utveckling?

En nyhets för i år är våran Processledarutbildning där du får verktyg och metoder för att driva en undervisningsnära skolutveckling.

Här hittar du:
Ledarskapskurser
Ledarskapskonferenser
Ledarskapsböcker

Kontakta mig

Jag hjälper dig gärna med dina frågor om uppdragsfortbildning.

Fortbildningsrådgivare

Evert Norberg Karkulahti