Fortbildning för dig som arbetar med vux och sfi

NYHET – Två nya kurser i vår

Bedömning och återkoppling är en av de stora utmaningarna i vår profession, och desto större har den utmaningen blivit nu när det mesta sker digitalt. Vi vill å ena sidan ge återkoppling som är framåtsyftande och som både utvecklar och utmanar våra elever. Å andra sidan är tiden för planering och efterarbete ett faktum vi måste förhålla oss till. Dessutom måste bedömningen vara rättssäker och likvärdig. Välkommen till en kurs som ger praktisk vägledning för dig som undervisar vuxna.

LÄS MER – BEDÖMNING OCH ÅTERKOPPLING PÅ DISTANS

I vuxenutbildningen möter vi många elever som misslyckats i tidigare studier. En del har autism, adhd eller annan neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF) som påverkar deras studieförmåga. Lärare behöver därför kunskap om hur NPF påverkar elevernas lärande och förmågor. Vi behöver också mer kunskap om hur vi kan anpassa undervisningen så att alla våra elever, trots en heterogen grupp, lär och når målen. Konkreta tips för att undervisa dessa elever både på plats och på distans ges löpande under kursdagen.

LÄS MER – UNDERVISA VUXNA MED NPF

Konferens 2021 – Uppdrag: Vux

Vi har flera stora utmaningar som vi brottas med inom vuxenutbildningen just nu: öka genomströmningen, ojämn digital kompetens och att allt fler elever inte har svenska som modersmål.

Boka en plats på konferensen nu!
 
Det dags att ladda upp med nya arbetssätt och verktyg som möjliggör undervisning anpassad för vårt nuläge, bättre stöd och mer motiverade elever. Med utgångspunkt i vuxnas lärande, vuxenpedagogik och vuxendidaktik får du under konferensen ta del av olika arbetssätt som stöttar och lyfter elevens lärande med digitala verktyg, tydlig feedback och transspråkande.
Vi ses digitalt 22 april 2021

Läs mer om konferensen
Annsofie och Gita

För oss på Lärarfortbildning är det roligt och spännande att kunna berätta att vi nu förstärker vårt fortbildningsteam med två nya ansikten: Gita Chireh och Annsofie Engborg. Två skickliga fortbildare med stor erfarenhet från vuxenutbildning.


 

Läs mer om våra nya fortbildare

Är du redo att testa vår uppdragsfortbildning?

Fortbildning på plats eller digitalt? Kurs eller konferens? Det finns mycket att välja på.

Ett alternativ som alltid lovordas är uppdragsfortbildning. Alla på skolan får höra samma sak. Diskussioner och reflektioner blir naturligt verksamhetsnära och som utgångspunkt för hela upplägget ligger ert nuläge och era mål.

Uppdragsfortbildning finns i flera former. Men oavsett vad ni väljer så gäller vår ”nöjd-kund-garanti”.

Hör av dig till Jonas!
Kontakta Jonas Gille som är fortbildningsrådgivare med förskolan som specialitet. Berätta vilka utmaningar ni har och vad ni skulle vilja bli bättre på. Jonas matchar er med en kunnig fortbildare och skickar en skriftlig offert. Du når Jonas på 0708-59 44 84 och jonas.gille@lararfortbildning.se.

Mer om uppdragsfortbildning

Uppdragsfortbildning - när vi fortbildar på plats hos er!

Vid sidan av vår kurs- och konferensverksamhet så erbjuder vi uppdragsfortbildning. Våra fortbildare reser över hela landet och genomför kundanpassad fortbildning där målet är att ni ska få möjlighet att utveckla en gemensam förståelse tillsammans. När vi arbetar i process utvecklar vi nya sätt att arbeta på utifrån era förutsättningar. 

Välj bland våra fortbildares färdiga paket under rubriken Paketera! eller skapa er egen fortbildningar dag med våra moduler under rubriken Modulera!